Országos Diákmozi Program

Leírás bővebben

A 2024-es évben az I. Országos Diákmozi Programsorozatot valósítja meg. A 2024- es évben a program keretében több ezer 14-18 éves korú fiatal számára vetítünk le ingyenesen keresztény témájú filmeket.

A keresztény film fontos eszköze a keresztény kulturális missziónak. Meggyőződésünk, hogy a gondosan kiválogatott filmekben bemutatott nagy szentek életpéldája és a gyönyörű környezetben levetített film sok fiatalnak fog átfordulást és segítséget nyújtani.

1

Programunk keretében főleg nehéz sorsú fiatalokat keresünk meg és buszokkal Budapestre hozzuk őket. Ezt követően az Uránia filmszínház gyönyörű dísztermében olyan filmet vetítünk le, amely a reményeink szerint sokaknak életre szóló élményt adhat.

A film előtt rövid bevezetőt tartunk. A levetített filmmel kapcsolatosan a pedagógusok számára segédanyagot biztosítunk a filmet feldolgozó beszélgetéshez, mely már az oktatási intézményekben történik.

2

A vetítés után egy utazási iroda és idegenvezetők szakmai vezetésével egy rövid buszos és gyalogos budapesti városnézésre visszük a fiatalokat, majd a buszok hazaszállítják őket. A program teljes egészében ingyenes.

A vidéki diákok számára étkezést biztosítunk a Budapesten tartózkodásuk ideje alatt. Programunk fővédnökségét Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes Úr és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vállalta. A program megnyitója ünnepélyes keretek között 2024. május 16. napján lesz.

3

Eseménygaléria

Hamarosan érkezik...